Over Dravik

Ontstaan
De Dravik Groep is begin 2004 opgericht door Ramon van Wingerden. Dravik is ontstaan vanuit de behoefte van grafische bedrijven om kosten te besparen en efficiency te verbeteren. Door krachten te bundelen en samen te werken op tal van gebieden ontstaan nieuwe mogelijkheden.Dravik startte met zeven partners en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige groep van ruim 50 grafische bedrijven.

Wie?
Gijs den Hertog en Ramon van Wingerden maken voor de Dravik Groep de inkoopafspraken en organiseren de themabijeenkomsten. Ivan Arts is aanspreekpunt voor de partners.

Zelfstandig en toch samen
Gezamenlijk behalen de partners veel voordelen zonder dat de identiteit of zelfstandigheid van hun bedrijf verloren gaat. Samenwerking wordt gezien als een kans.

Inkoopvoordeel
Een voorbeeld van samenwerking is bundeling op het gebied van inkoop. Dravik maakt centrale inkoopafspraken met leveranciers voor uiteenlopende producten en diensten. Partners hebben voor scherpe prijzen een breed productenpakket tot hun beschikking. Van papier, platen en inkt tot afvalverwerking, kantoorartikelen en verzekeringen.

Kennis is vooruitgang
Voor de themabijeenkomsten van Dravik wordt steeds gezocht naar onderwerpen die ondernemers inspireren, aan het denken zetten en de onderneming vooruit helpen. Het contact met andere partners is een belangrijk onderdeel van deze  bijeenkomsten, op zakelijk maar ook op sociaal gebied.